Dit beeld uit Medemblik is een toekomstbeeld waar veel inwoners uit Voorst voor vrezen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit beeld uit Medemblik is een toekomstbeeld waar veel inwoners uit Voorst voor vrezen. © ANP XTRA

Windmolens in gemeente Voorst ‘definitief’ uitgesloten: gemeenteraad tot op het bot verdeeld

De gemeente Voorst gaat geen onderzoek doen naar mogelijke plekken voor windmolens. Dat is de uitkomst van een amendement op een raadsvoorstel over de Regionale Energie Strategie. Het amendement werd ingediend door Gemeente Belangen en VVD-Liberaal 2000, samen goed voor 13 van de 19 zetels in Voorst. De overige vijf partijen stemden tegen.

1 reactie

 • Jan-Hein van Drogenbroek

  2 maanden geleden
  Windmolens op het afgebeelde plaatje zijn maar 131 meter hoog. Op de Voorsterklei wil men windmolens van 250 meter hoog. Dat is een heel ander verhaal. Kern van het gemeentelijk debat is opnieuw: wie zit er nu aan het hoofd van de tafel? De gemeente of het Rijk? De gemeenteraad heeft zich uitgesproken, maar wil een onderzoek wat nu de Provincie gaat doen. Dus wel de deur op een kier.
 1. Hoogste rechter zet streep door plan ‘met veel gebreken’ voor drie hoge windturbines bij Eefde
  PREMIUM

  Hoogste rechter zet streep door plan ‘met veel gebreken’ voor drie hoge windturbi­nes bij Eefde

  De Raad van State heeft vandaag het plan voor drie windturbines (185 meter hoog) langs het Twentekanaal en op de grens van Zutphen en Eefde volledig afgeschoten. Er kleven zoveel gebreken aan het bouwplan dat de hoogste bestuursrechter geen andere optie zag dan het bestemmingsplan en omgevingsvergunningen naar de prullenmand te verwijzen. Inwoners van het gebied reageren verheugd.

Apeldoorn