Volledig scherm
SAM OF JAN PIETERS IN COMA DOOR MISDRIJFNamen via Rudy Hofman © FOTO HISSINK

Woningcorporatie waarschuwde Sam Pieters uit Twello ook voor huisvriend

Sam Pieters uit Twello is niet alleen door buren maar ook door IJsseldal Wonen gewaarschuwd voor de huisvriend die nu vastzit op verdenking van zijn mishandeling. Pieters (62) ligt sindsdien in coma in het Deventer Ziekenhuis.

Quote

Wij zijn ook erg geschokt door deze zeer ernstige situatie

Yolanda Winkelhorst

 ,,De verdachte is bij ons bekend als een gevaarlijk en agressief persoon. Wij hebben herhaaldelijk klachten gekregen over door hem veroorzaakte overlast in het appartementencomplex . Wij kunnen onze huurders niet verbieden om iemand in huis te nemen. Voor een gevaarlijk persoon die op vrije voeten is, kun je andere mensen waarschuwen. Dat hebben we in het geval van meneer Pieters ook gedaan'', reageert Yolanda Winkelhorst, de directeur-bestuurder van de woningcorporatie.

Buren

De 36-jarige verdachte uit Apeldoorn heeft Sam Pieters, zo hebben diverse buren verklaard,  in zijn appartement aan De Vang op dinsdagavond 23 mei zodanig gemolesteerd dat hij in coma is geraakt. Twee weken later is zijn toestand onveranderd zeer zorgelijk, aldus Pieters' zwager Toon Kolkman.

   ,,Wij zijn ook erg geschokt door deze zeer ernstige situatie en staan in contact met de familie van meneer Pieters'',  geeft Winkelhorst aan. De ochtend na de mishandeling zijn twee medewerkers van IJsseldal Wonen naar het appartementencomplex gegaan om met bewoners te praten. Zij konden niet iedereen spreken en daarom heeft de woningcorporatie een brief naar iedereen gestuurd waarin zij haar afschuw over het voorval uitspreekt en bewoners op de mogelijkheid wijst zich voor eventuele nazorg bij slachtofferhulp te melden.

Wooneenheden

Volgens Winkelhorst is sprake van een heel triest incident, dat volledig op zichzelf staat. Het appartementengebouw aan De Vang bestaat uit vrij kleine en relatief goedkope wooneenheden. ,,Het staat helemaal niet als een gevaarlijke locatie bekend, zo benadrukt het hoofd van IJsseldal Wonen.

De verdachte van de mishandeling van Sam Pieters is eind mei in bewaring gesteld. Het Openbaar Ministerie verwacht dat de raadkamer donderdag beslist of zijn voorlopige hechtenis wordt verlengd. 

  1. Huisdierenbezitter dreigt zich vast te ketenen in huis  tijdens ruiming V1 bom: ‘Ze hebben me nodig’
    PREMIUM

    Huisdieren­be­zit­ter dreigt zich vast te ketenen in huis tijdens ruiming V1 bom: ‘Ze hebben me nodig’

    De ruiming van de vliegende bom V1 die langs de A1 bij Wilp gevonden is, brengt bezitters van huisdieren in de problemen. Mensen die geen onderdak vinden bij familie of vrienden, kunnen op 8 maart doorbrengen in sporthal Jachtlust in Twello, maar voor huisdieren is daar geen plek. Mieke Krottje wil haar vier poezen niet in de steek laten en dreigt zich daarom in huis vast te ketenen.

Apeldoorn