Ruben Meijerink
Volledig scherm
PREMIUM
© Ruben Meijerink

Woningen op plek van beschermd natuurgebied in Twello? Dat kan, volgens koopakte: 'Puur financieel gewin’

Waar omwonenden eerder al vreesden voor de komst van 289 nieuwe woningen aan de noordkant van Twello, kunnen dat er in de toekomst mogelijk nog meer worden. Die zouden kunnen komen op de plek waar nu een beschermd natuurgebied ligt. ,,Van natuurversterking is geen sprake, ze willen gewoon alles volbouwen.”

5 reacties

 • K van Venen

  2 maanden geleden
  Bart, alle stukjes natuur die Nederland heeft moeten we zuinig op zijn. Nog even en alls is beton. Twello..hakken in't zand en strijden maar.
 • e v.d. wilgen

  2 maanden geleden
  B&W en gemeenteraad zijn nauwelijks geinstalleerd en het achterbakse gedoe gaat op de oude voet verder.
 • Bart Alpha

  2 maanden geleden
  Van de percelen waar gebouwd gaat worden is er maar 1 natuurgebied (kan nergens vinden dat het beschermd natuurgebied is), en het is eigendom van de gemeente Voorst. Neem aan dat de gemeente daarom gewoon het bestemmingsplan kan aanpassen. Ben wel benieuwd waarom men denkt dat het een beschermd natuur gebied is.
 • Wim Paalderman

  2 maanden geleden
  Goede tip± vind er een diertje wat op de beschermde lijsten staat ... dan gebeurt en weinig
 • R. Veldhuis

  2 maanden geleden
  Je kan veel dingen in een koopakte zetten. Bijvooorbeeld dat er een nabetaling van 50 euro komt per vierkante meter als er een ruimtevaart centrum wordt gebouwd. Betekent niet dat het allemaal mag. De boer kijkt alleen goed vooruit mocht de bestemming ooit veranderen dat de boer ook nog een flinke som krijgt. Wijzigingen liggen exht bij de gemeentes. Verder lijkt het mij niet onlogisch dat dit in de meeste koopaktes met boeren staat.