Volledig scherm
De politie haalde tal van voertuigen van de weg voor een uitgebreide controle. © Politie Voorst

Zeven voertuigen in beslag genomen bij controle in Voorst

Bij een grote verkeerscontrole in Voorst zijn gisteravond zeven voertuigen in beslag genomen. Verder zijn er boetes uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen. 

De controle vond plaats op de Zutphenseweg. De belastingdienst nam zes voertuigen in beslag vanwege openstaande schulden. Ook de politie nam een auto in beslag, omdat het voertuig valse kentekenplaten had en gestolen bleek. Daarnaast legde de belastingdienst op nog eens elf andere voertuigen beslag. De bezitters konden wel blijven beschikken over hun auto.

De politie schreef bekeuringen uit aan weggebruikers wegens het rijden zonder autogordel, rijden zonder rijbewijs, onverzekerd rijden en het rijden door rood licht. Bij vijf bestuurders had de politie het vermoeden dat er drugs in het spel waren. Zij werden meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek.

  1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
    PREMIUM
    VIDEO

    Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

    Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.

Apeldoorn