Op het terras van Café de Hamer in Twello hebben afgelopen weekend een aantal jongeren vernielingen gepleegd. Ze gooiden stoelen en tafels in de rondte, waarvan enkelen in bomen terechtkwamen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het terras van Café de Hamer in Twello hebben afgelopen weekend een aantal jongeren vernielingen gepleegd. Ze gooiden stoelen en tafels in de rondte, waarvan enkelen in bomen terechtkwamen. © Ronald Hissink

Zoveelste vernieling door jongeren in Twello: ‘Er moet een oplossing gevonden worden’

Weer zijn er in het weekend vernielingen gepleegd door baldadige jongeren in Twello. Bij het terras van café de Hamer hebben jongeren flink huisgehouden. Stoelen en tafels vlogen alle kanten op en belandden in heggen en bomen. De schade valt mee, toch wil eigenaresse Marieke van Norel dat er iets gebeurt aan de jongerenoverlast in het dorp. ,,Zoek naar een oplossing.”

0 reacties

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Burgemeester Penninx van Voorst aangenaam verrast door afscheidsfilm: ‘Dit is een prachtig cadeau’
  PREMIUM
  VIDEO

  Burgemees­ter Penninx van Voorst aangenaam verrast door afscheids­film: ‘Dit is een prachtig cadeau’

  De opening van de film is wat mysterieus. Oud-politicus, schrijver en Twellonaar Jan Terlouw begint met de zin: ‘Mensen, ik zal jullie een verhaal vertellen’. Al snel volgen allerlei verhalen, die stuk voor stuk gaan over de Voorster burgemeester Jos Penninx, die sinds afgelopen maandag officieel ‘in ruste’ is. De afscheidsfilm is een speciaal cadeautje van de gemeente Voorst. ,,Dit doet mij best veel.’’
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 4. Verzet van Twellose ouders heeft succes: gemeente offert tóch niet speelveld op voor parkeerplaatsen
  PREMIUM

  Verzet van Twellose ouders heeft succes: gemeente offert tóch niet speelveld op voor parkeer­plaat­sen

  De gemeente Voorst heeft besloten om het speelveld van basisschool De Wingerd in Twello de komende jaren toch intact te laten. Eerder wilde de gemeente het veld flink inkrimpen om er 24 parkeerplekken te bouwen voor het nieuwe gemeentehuis, dat tegenover het veld ligt. Dat plan kon rekenen op veel protest van ouders, raadsleden en omwonenden. ,,Fantastisch dat de gemeente toch tot inkeer is gekomen.”

Apeldoorn