Volledig scherm
Rohan Dennis viert zijn ritzege. © AFP

Dennis stapt morgen niet op de fiets na tweede ritzege Vuelta

Rohan Dennis stapt morgen in de Ronde van Spanje niet meer op zijn fiets voor de zeventiende etappe. De Australische wielrenner van BMC geeft er de voorkeur aan zich optimaal voor te bereiden op de wereldkampioenschappen, die later deze maand in Innsbruck op het programma staan.

Dennis won op de openingsdag een korte tijdrit en vandaag verzekerde de specialist zich ook van de zege in de tweede tijdrit. ,,We hadden een plan en dat heb ik perfect uitgevoerd. In het begin en het einde van de tijdrit moest ik de controle houden en in het middelste gedeelte moest ik het verschil maken'', aldus Dennis. ,,Mijn missie is geslaagd. Dit was de perfecte voorbereiding tot nu toe voor de WK.''

  1. Poll: kan Jumbo-Visma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Poll: kan Jum­bo-Vis­ma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Jumbo-Visma won met Primoz Roglic de Vuelta en daarmee stond de Nederlandse ploeg dit jaar in alle grote rondes (derde in de Giro met Roglic en derde in de Tour met Steven Kruijswijk) op het eindpodium. Volgend seizoen komt Tom Dumoulin de ploeg óók nog versterken. Kan Jumbo-Visma de komende jaren de dominantie van Team Ineos (met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas) doorbreken? Stem hier op onze poll!