Jakobsen.
Volledig scherm
Jakobsen. © BSR Agency

Jakobsen sprint naar zege in slotrit: ‘Mooiste moment uit carrière’

Fabio Jakobsen boekte in de laatste rit van de Vuelta zijn tweede dagsucces. Hij bleef in de massasprint in Madrid zijn grote concurrent Sam Bennett voor. ,,Dit is het mooiste moment uit mijn carrière”, aldus de 23-jarige Nederlands kampioen na afloop.

Jakobsen werd in de laatste kilometers van voren gehouden door zijn ploeggenoten van Deceuninck-Quick Step. ,,De ploeg heeft me perfect afgezet”, kijkt Jakobsen terug. ,,Ik hoefde alleen maar Richeze (zijn ploeggenoot, red.) te volgen, want hij is één van de beste lead-outs van het peloton.” Jakobsen kwam vervolgens uit het wiel van zijn Argentijnse gangmaker en versloeg Sam Bennett nipt. ,,Ik ben zo blij dat ik gewonnen heb. Het is onbeschrijflijk, alsof ik aan het dromen ben.”

Voor Jakobsen was de Vuelta zijn eerste grote ronde en de Nederlander besluit zijn debuut met twee dagzeges. Een geslaagde Ronde van Spanje dus. ,,Dit is mijn eerste grote ronde en ik heb mindere momenten gehad”, kijkt Jakobsen terug. ,,Het was mentaal én fysiek lastig, maar het is zwaar voor iedereen. Dit is het mooiste moment uit mijn carrière.”

Bekijk hier de samenvatting van de laatste etappe van de Vuelta: