Volledig scherm
Michael Woods. © AFP

Michael Woods draagt zege op aan doodgeboren zoontje Hunter

Michael Woods won vanmiddag voor het eerste een rit in een grote ronde. De Canadees finishte op Balcón de Bizkaia in de mist net voor de Belg Dylan Teuns, die enkele meters tekortkwam.

Na de zege toonde Woods zich  zeer emotioneel. De renner van EF Education First droeg de zege op aan zijn doodgeboren zoontje, twee maanden geleden. ,,Het is niet in woorden te zeggen hoe ik me nu voel'', zei Woods met betraande ogen. 

,,Mijn vrouw en ik hebben een zeer emotionele tijd achter de rug, nadat twee maanden terug mijn zoontje, Hunter, dood werd geboren. Toen ik aan de laatste honderden meters bezig was, en iedereen langs het parcours mijn naam riep, moest ik daar steeds aan denken. Het was loodzwaar, maar ik dacht allen maar: doe het voor hem, doe het voor hem. Zeker toen ook mijn ploegleider Juanma Garate zei ik dat ik het voor mijn familie moest doen, kreeg ik weer vleugels. Ik wilde zo graag voor Hunter winnen. Ik draag deze overwinning dus ook aan hem op.''

  1. Poll: kan Jumbo-Visma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Poll: kan Jum­bo-Vis­ma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Jumbo-Visma won met Primoz Roglic de Vuelta en daarmee stond de Nederlandse ploeg dit jaar in alle grote rondes (derde in de Giro met Roglic en derde in de Tour met Steven Kruijswijk) op het eindpodium. Volgend seizoen komt Tom Dumoulin de ploeg óók nog versterken. Kan Jumbo-Visma de komende jaren de dominantie van Team Ineos (met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas) doorbreken? Stem hier op onze poll!