Jeroen Dekker (zittend) en Jean Lahaye (staand) zijn de oprichters van Active Ants, dat in Roosendaal een bijzonder distributiecentrum heeft geopend.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Dekker (zittend) en Jean Lahaye (staand) zijn de oprichters van Active Ants, dat in Roosendaal een bijzonder distributiecentrum heeft geopend. © Pix4Profs/Marina Popova

27 kilometer lopen voor een pakketje? Dankzij de robots hoeft dat bij dit Nieuwegeinse bedrijf niet meer

Het Nieuwegeinse bedrijf Active Ants heeft de toekomst van de logistiek in handen. Daar is Jeroen Dekker van overtuigd. Tientallen robots verrichten het zwaarste werk in een nieuw distributiecentrum van het bedrijf in Roosendaal. Nu nog ‘uniek in de wereld’, volgens Dekker. Maar zijn bedrijf brengt dit concept de komende jaren ook naar België en Duitsland.

 1. Oud-collega’s en klanten hielpen Jan-Willem zoeken naar nieuwe baan: ‘Machtig mooi’
  Baan kwijt door corona

  Oud-collega’s en klanten hielpen Jan-Wil­lem zoeken naar nieuwe baan: ‘Machtig mooi’

  Het ene na het andere bedrijf maakt bekend mensen te moeten ontslaan. Reden: corona. Er zijn minder vluchten, minder treinreizen, minder vakanties, minder festivals, en ga zo maar door. Jan-Willem Küper (50) uit Holten was consultancy manager. Twee weken voor hij met zijn nieuwe baan zou beginnen, kreeg hij te horen dat het vanwege de coronacrisis niet doorging. Zijn netwerk schoot hem te hulp.
 2. Dit ondernemerskoppel werd groot met make-overs van Paleis Soestdijk en Westergasfabriek
  PREMIUM
  Interview

  Dit onderne­mers­kop­pel werd groot met ma­ke-overs van Paleis Soestdijk en Westergas­fa­briek

  Maya Meijer-Bergmans (75) gaf met haar man Ton Meijer enkele bekende monumentale plekken in Nederland een make-over, waaronder Paleis Soestdijk en de gebouwen rond de Westergasfabriek in Amsterdam. De gebouwen van de Westergas heeft het echtpaar uit Wassenaar, eigenaar van de MeyerBergman Erfgoed Groep, drie jaar geleden verkocht. Maar met name Maya bemoeit zich nog wel met de exploitatie.
 1. Afspraak of vergadering inplannen? Zo doe je dat slim Video

  Afspraak of vergade­ring inplannen? Zo doe je dat slim

  23 februari
 2. Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk Video

  Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk

  16 februari