Mark Reijntjens
Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens


Druk op personeel om te vaccineren groeit, maar mag een werkgever dat vragen?

De druk op zorgpersoneel om zich te laten vaccineren groeit, zo merkt FNV aan de toename van het aantal bezorgde meldingen. Enkele zorgwerkgevers dreigen met ontslag en maken gebruik van emotionele chantage. Mag een werkgever zijn werknemer verplichten tot een coronaprik? En vier andere vragen.

2 reacties

 • henk hartog

  2 maanden geleden
  NEE, is niet verplicht.. Jouw werkgever mag je niet dwingen om mee te doen met deze waanzin... Is jouw keus, niet van hem. Zoja, dan ook de directie en kantoor personeel laten inenten, ongeacht functie
 • M.M. Bonder

  2 maanden geleden
  We hebben in Europa de AVG, en hier doen we er nogal moeilijk om, maar in Frankrijk wordt aan werknemers in de zorg al gevraagd om je te vaccineren als je je baan in de zorg wilt behouden. Ik zou persoonlijk als patiënt toch wel heel graag zeker willen weten dat de kans op infectie tich vooral níet van een zorgmedewerker kan komen. Anders krijg je straks zo 'n russisch roulette idee: raak ik wèl of níet besmet. Je moet je als patiënt veilig voelen. In de zorg zou men dat juist moeten begrijpen.
 1. 
Kleineren en belachelijk maken: medewerkers durven nauwelijks voor zichzelf op te komen tegenover nare baas
  PREMIUM

  Kleineren en belache­lijk maken: medewer­kers durven nauwelijks voor zichzelf op te komen tegenover nare baas

  Een ondergeschikte consequent negeren of kleineren, belachelijk maken in het bijzijn van anderen, iedere dag een woede-uitbarsting. Iedereen kent wel zo’n nare baas op de werkvloer. Slachtoffers komen maar moeilijk op voor zichzelf. Zij stuiten op obstakels om van zo’n chef af te komen. Gebrek aan maatschappelijk bewustzijn over zo’n destructieve baas, maar ook wetgeving, spelen hier een grote rol in.
 2. Kim en Cherique brengen unieke badjassen op de markt: ‘Vroegen ons af waarom andere jassen lelijk zijn’
  PREMIUM

  Kim en Cherique brengen unieke badjassen op de markt: ‘Vroegen ons af waarom andere jassen lelijk zijn’

  Een vrouw die met krulspelden, een sigaretje nonchalant in haar mondhoek, in een slobberige badjas en afgetrapte slippers door haar huis loopt. Het is een beeld dat geen recht doet aan de badjas, vinden Kim Mast en Cherique Kranendonk. Een badjas is sexy, feel good en een modeaccessoire tegelijk, vinden ze. En wat zouden ze graag Fred van Leer en Nikkie de Jager (Tutorials) in hun creaties zien.