Het ziekteverzuim was volgens het CBS het hoogst in de gezondheids- en welzijnszorg, net als in het eerste kwartaal van 2021. In de financiële dienstverlening was het verzuim het laagst.
Volledig scherm
Het ziekteverzuim was volgens het CBS het hoogst in de gezondheids- en welzijnszorg, net als in het eerste kwartaal van 2021. In de financiële dienstverlening was het verzuim het laagst. © Videostill

CBS: Nog nooit zoveel zieke werknemers als in eerste kwartaal

Het ziekteverzuim onder werknemers van bedrijven en overheid is in het eerste kwartaal van 2022 gestegen tot 6,3 procent. Dat is het hoogste percentage dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ooit heeft gemeten. 

  1. Geen werkervaring, geen baan: afgestudeerde Daphne (25) uit frustratie over vacature-eis in rake post
    9

    Geen werkerva­ring, geen baan: afgestu­deer­de Daphne (25) uit frustratie over vacature-eis in rake post

    Met haar diploma net op zak en het volste vertrouwen in de arbeidsmarkt begon Daphne Drenth (25) in april aan haar zoektocht naar een eerste baan. Maar dat bleek – ondanks de grote hoeveelheid openstaande vacatures – vies tegen te vallen. De reden? Vrijwel elke werkgever in haar branche vraagt om minimaal twee jaar werkervaring. Op LinkedIn uit Daphne haar frustratie, maar die post krijgt een bijzondere twist.