Lekdetectiespecialist Chris Verweij van MainPlus.
Volledig scherm
Lekdetectiespecialist Chris Verweij van MainPlus. © Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Chris (36) is lekdetective: ‘Gaaf als het jou wel lukt om een lek op te sporen’

Wat doet een...Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Chris Verweij (36) is lekdetective bij landelijk schadeherstelregisseur MainPlus.

 1. Michaëla (29) was grafisch ontwerper, nu buschauffeur: 'Ik ken genoeg collega’s die ook hoogopgeleid zijn’
  Wat doet een...

  Michaëla (29) was grafisch ontwerper, nu buschauf­feur: 'Ik ken genoeg collega’s die ook hoogopge­leid zijn’

  Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Michaëla Geerdsema (29) is buschauffeur bij Connexxion en rijdt in Gelderland.
 2. Daan vreest recessie en vlucht met zijn bedrijf naar VS: ‘Mensen kunnen hier dadelijk niks meer betalen’
  PREMIUM

  Daan vreest recessie en vlucht met zijn bedrijf naar VS: ‘Mensen kunnen hier dadelijk niks meer betalen’

  Ondernemers in ons land maken zich grote zorgen over de economie. De vrees is dat een recessie, met deze energieprijzen en hoge inflatie, onvermijdelijk is. Reden voor sommigen om ook ver buiten onze grenzen te kijken. Zo vertrekt het Haags bedrijf Webgrade nog eind dit jaar naar de Verenigde Staten, waar ze ‘minder last hebben van de oorlog in de Oekraïne’. ,,En de markt is daar veel groter.’’