Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

De hele werkdag knallen, ’s avonds futloos op de bank: ‘Gaat een keer mis’

Voel je je aan het einde van de werkdag compleet uitgeput? Heb je geen puf meer voor leuke dingen? Dan ben je niet de enige, zien psycholoog Heilwine Bakker en sportarts Kasper Janssen.  Nederlanders staan niet alleen op kantoor, maar ook in ons privéleven continu ‘aan’ en herstellen niet voldoende van ons werk. De experts komen met een actieplan om uitval tegen te gaan.

8 reacties

 • Robbert Scholten

  12 maanden geleden
  Ik ben het n 1970 verpleegkundige geworden,een,fantastisch beroep,nog steeds,in 2006 was,ik kapot,lich maar ook met een flinke psychische belasting,het is niet de baan maar de manier waarop je werk door managers kapot wordt gemaakt met zgn targets,op eigenlijk elk facet,het lijkt een beetje op mc Gregory. In 1900,deel gebiedjes afgemeten in tijdseenheden
 • K. van Venen

  2 jaar geleden
  Hard werken maar komt geen cent bij. En totaal uitgeblust op de bank...niet normaal.
 • B Neuteboom

  2 jaar geleden
  Zeer herkenbaar dit artikel. Ook uit de reacties kun je opmaken dat iedereen het wel onderkend. Wat volgens mij mede oorzaak is aan het probleem is dat we met z'n allen de hele dag in de hoogste versnelling staan. Er wordt verwacht en geëist dat we overal meteen op reageren en niet iets laten liggen tot de volgende dag. Ik heb een fysiek beroep met veel denkwerk en kom ook regelmatig afgemat thuis. Wat helpt om fit te worden/blijven (open deur) is sporten. Doen! Ook al heb je geen puf!
 • Eric Moll

  2 jaar geleden
  De agenda van directieleden, of het hogere management, geeft wél ruimte. Waarom kan een directeur 'nee' zeggen en een kantoormedewerker niet? Da's toch raar? Waarom durft een kantoormedewerker geen 'nee' te zeggen. En als je pensioen al enkele honderden euro's/maand kost, dan mag je toch proberen dat in gezondheid te halen? Trouwens, waar is dat 'jeugdige lef' gebleven dat mede aanleiding was je voor die baan te selecteren? Maak je vrij, laat je niet intimideren! Bazen waarderen dat vaak best.
 • T. Cleton

  2 jaar geleden
  Ze hebben het zo slecht die kantoormensen. Hou toch op. Ga je toch wat anders doen. Werk zat wat niet op kantoor is. Kijken hoe snel ze weer terug rennen naar hun kantoorbaan.