Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

De hele werkdag knallen, ’s avonds futloos op de bank: ‘Gaat een keer mis’

Voel je je aan het einde van de werkdag compleet uitgeput? Heb je geen puf meer voor leuke dingen? Dan ben je niet de enige, zien psycholoog Heilwine Bakker en sportarts Kasper Janssen.  Nederlanders staan niet alleen op kantoor, maar ook in ons privéleven continu ‘aan’ en herstellen niet voldoende van ons werk. De experts komen met een actieplan om uitval tegen te gaan.

9 reacties

 • Vermolen

  2 maanden geleden
  Hard werken maar komt geen cent bij. En totaal uitgeblust op de bank...niet normaal.
 • B Neuteboom

  2 maanden geleden
  Zeer herkenbaar dit artikel. Ook uit de reacties kun je opmaken dat iedereen het wel onderkend. Wat volgens mij mede oorzaak is aan het probleem is dat we met z'n allen de hele dag in de hoogste versnelling staan. Er wordt verwacht en geëist dat we overal meteen op reageren en niet iets laten liggen tot de volgende dag. Ik heb een fysiek beroep met veel denkwerk en kom ook regelmatig afgemat thuis. Wat helpt om fit te worden/blijven (open deur) is sporten. Doen! Ook al heb je geen puf!
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  De agenda van directieleden, of het hogere management, geeft wél ruimte. Waarom kan een directeur 'nee' zeggen en een kantoormedewerker niet? Da's toch raar? Waarom durft een kantoormedewerker geen 'nee' te zeggen. En als je pensioen al enkele honderden euro's/maand kost, dan mag je toch proberen dat in gezondheid te halen? Trouwens, waar is dat 'jeugdige lef' gebleven dat mede aanleiding was je voor die baan te selecteren? Maak je vrij, laat je niet intimideren! Bazen waarderen dat vaak best.
 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Ik lees een paar reacties die menen dat het hier alleen over kantoorbanen gaat. Volgens mij raakt het iedereen, ook de boer die meestal buiten is. Wel is het zo dat werken in de buitenlucht, of met je handen, totaal onvergelijkbaar is met kantoorwerk, dat laatste is fysiek geen zwaar beroep, maar kan dat mentaal wel zijn, en andersom ook. Zo heeft elk beroep wel iets.
 • Timo Cleton

  2 maanden geleden
  Ze hebben het zo slecht die kantoormensen. Hou toch op. Ga je toch wat anders doen. Werk zat wat niet op kantoor is. Kijken hoe snel ze weer terug rennen naar hun kantoorbaan.