Maatje Jonkers van kaarsenwinkel ’t Fakkeltje in Zutphen: ,,Een hobby, iets wat je leuk vindt, kun je je leven lang doen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Maatje Jonkers van kaarsenwinkel ’t Fakkeltje in Zutphen: ,,Een hobby, iets wat je leuk vindt, kun je je leven lang doen.” © Arjan Gotink

Deze ondernemers zijn dik 65-plus en gaan gewoon door: ‘Ik geloof dat dat passie heet’

Steeds meer ondernemers gaan na hun pensioenleeftijd nog gewoon door. Drie ondernemers - uit Hoenderloo, Deventer en Zutphen - vertellen wat hen drijft. ,,Ik geloof dat dat passie heet.”

5 reacties

 • Yvonne Veld

  1 week geleden
  Marianne: Tussen (moeten/willen) werken en achter de geraniums zitten is nog een heleboel te beleven. Het is toch niet "of of"? Het maakt ook nogal een verschil of je na 40-45 jaar werken wel of niet fysiek gesloopt bent. In Frankrijk demonstreren tegen een pensioen op je 64e. Wij maar braaf doorwerken tot 68, 69, 70, ...
 • kees Lantinga

  1 week geleden
  Ik denk dat het voor iedereen verschijnsel of je kunt en wilt doorwerken. Ik lees dit soort artikelen vaak, maar een bouwvakker vrachtwagenchauffeur of andere zware beroepen, ook geestelijke zware beroepen lees ik niet vaak Dus fijn dat het voor sommige mensen Jan of moet
 • H. Meestens

  1 week geleden
  Op dagen dat ik niet hoef te werken ben ik met pensioen, maar gewoon werken maakt veel gelukkiger, maar eerlijk gezegd, niet meer die verplichting, te moeten, is heerlijk.
 • Henk Renzebrink

  1 week geleden
  Gewoon doen wat je hart je ingeeft en is dat doorgaan, mooi toch. Voor sommige ondernemers is het bittere noodzaak om door te gaan omdat ze geen of te weinig pensioen hebben opgebouwd om nu rond te kunnen komen. Dat is dan weer moeten doorgaan.
 • marianne van Dijk steenbergen

  1 week geleden
  Gewoon blijven werken en doen wat je leuk vind ondanks je pensioengerechtigde leeftijd lijkt mij een goede ontwikkeling. Beter dan achter de geraniums zitten.