Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Geen airco op jouw werkplek? Zo werk je het beste als het snikheet is

Werken in hoge temperaturen is geen pretje. Wie zijn toevlucht niet kan zoeken in een kantoorpand met airconditioning, moet op andere wijze het hoofd koel zien te houden. Hoe kan (thuis)werkend Nederland zich het beste voorbereiden op de hitte en toch productief blijven? 

 1. Melle (26) wil lesgeven én is academicus, maar pabo’s weigeren hem: ‘Er is toch een lerarentekort?’
  PREMIUM
  13

  Melle (26) wil lesgeven én is academicus, maar pabo’s weigeren hem: ‘Er is toch een lerarente­kort?’

  Met het nijpende lerarentekort grijpen pabo’s íedereen aan die leraar wil worden. Toch? Fout. Melle Sturing (26) is jong, heeft een universitair diploma en staat al (onbevoegd) voor de klas in het praktijkonderwijs. Hij lijkt de perfecte docent. Eén probleem: hij wordt niet aangenomen op Haagse pabo’s. Zonder dat lerarendiploma zal hij moeten stoppen met het werk dat hem zó ligt.
 2. Directeur wil verplichte knuffel van personeel: ‘De vertrouwenspersoon was zijn zoon’
  PREMIUM

  Directeur wil verplichte knuffel van personeel: ‘De vertrou­wens­per­soon was zijn zoon’

  Even knuffelen met de baas. In een middelgroot familiebedrijf in Bleiswijk was dat aan de orde van de dag. En niet omdat het personeel dat zo leuk vond, maar omdat de directeur het verlangde. Nee zeggen was eigenlijk geen optie. Een magazijnmedewerker die er niet meer tegen kon en zijn arbeidscontract wilde laten ontbinden, kreeg onlangs gelijk van de rechter. Het bedrijf moet hem ruim 56.000 euro betalen.