De pas afgestudeerde Daphne Drenth (25) ontdekt in haar zoektocht naar een baan dat het helemaal niet zo makkelijk is om aan de bak te komen.
Volledig scherm
De pas afgestudeerde Daphne Drenth (25) ontdekt in haar zoektocht naar een baan dat het helemaal niet zo makkelijk is om aan de bak te komen. © Privé-archief

Geen werkervaring, geen baan: afgestudeerde Daphne (25) uit frustratie over vacature-eis in rake post

Met haar diploma net op zak en het volste vertrouwen in de arbeidsmarkt begon Daphne Drenth (25) in april aan haar zoektocht naar een eerste baan. Maar dat bleek – ondanks de grote hoeveelheid openstaande vacatures – vies tegen te vallen. De reden? Vrijwel elke werkgever in haar branche vraagt om minimaal twee jaar werkervaring. Op LinkedIn uit Daphne haar frustratie, maar die post krijgt een bijzondere twist.

9 reacties

 • R. Wijnands

  3 weken geleden
  Als ik een sollicitatiebrief binnen krijg van iemand die z'n krantenwijk, vakkenvul-carriere noteert in zijn/haar cv gooi ik die ook gelijk aan de kant. Dat kun je gewoon beter niet noteren, zeg dan liever wat je daar hebt opgestoken; mensenkennis, snel schakelen...weet ik veel. Je moet jezelf ook een beetje verkopen, verplaatsen in het bedrijf en die is echt niet geïnteresseerd in je krantenwijk!
 • Derk Tjabsma

  3 weken geleden
  Als je in deze tijd en markt geen baan kunt vinden, doe je echt iets niet goed. Dan moet je het eens gaan zoeken in een andere regio of sector.
 • Fred Hol

  3 weken geleden
  Het volgend probleem is aan donderdag. Voor Corona waren er veel werklozen, tijdens Corona kregen veel werknemers ontslag. Nu zijn er ineens te weinig werklozen. Waar zijn al die mensen gebleven?? Dit noemen we ook wel creatief boekhouden, door overheid/instanties.
 • Robbert Scholten

  3 weken geleden
  Eigenlijk is het allemaal flauwekul,een goed opgeleide jonge vrouw die niet wordt aangenomen,vreemd in deze tijd.ik zie niets anders dan tekorten op de arbeidsmarkt,desondanks zijn werkgevers wel kritisch en is een een goede opleiding en werkervaring niet meer iets bijzonders
 • jos zoet

  3 weken geleden
  Wellicht je sollicitatiebrief aanpassen en uitgaan van wat en wie je bent en wat je capaciteiten zijn... Niet aangeven wie je niét bent.