Mijntje Lückerath is samensteller van de jaarlijkse Female Board Index, een overzicht van het aantal vrouwelijke bestuurders.
Volledig scherm
PREMIUM
Mijntje Lückerath is samensteller van de jaarlijkse Female Board Index, een overzicht van het aantal vrouwelijke bestuurders. © Frank de Roo

In coronatijd minder topvrouwen benoemd: ‘Vrouwen lijken dubbel nadeel te hebben’

Corona lijkt een rem te zetten op nieuwe benoemingen in de bestuurskamers van beursgenoteerde bedrijven. In coronatijd zijn veel minder vrouwelijke bestuurders benoemd dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de nieuwste Female Board Index. 

 1. Zelfs makelaar Merel (27) zocht zich helemaal suf naar een koophuis: ‘Ik zie veel mensen die wanhopig zijn’
  PREMIUM

  Zelfs makelaar Merel (27) zocht zich helemaal suf naar een koophuis: ‘Ik zie veel mensen die wanhopig zijn’

  De gekte op de woningmarkt lijkt geen grenzen te kennen. Ook Merel van der Kammen (27) verbaast zich erover hoe die grenzen telkens tóch weer verder worden opgerekt. Als jonge makelaar weet ze precies hoe de huizenjacht wordt gespeeld. Tegelijk is ze starter op diezelfde woningmarkt en dus ervaringsdeskundige. Het kostte haar een jaar om een betaalbaar appartementje te vinden. ,,Ik was niet wanhopig op zoek. Maar ik zie veel mensen die dat wél zijn.’’
 2. Jurre (10) heeft al een eigen bloemenwinkel: ‘Stom dat de Belastingdienst zo veel van mijn winst wil hebben’
  PREMIUM
  4

  Jurre (10) heeft al een eigen bloemenwin­kel: ‘Stom dat de Belasting­dienst zo veel van mijn winst wil hebben’

  De 10-jarige Jurre Versteegh uit het Gelderse Beesd verbergt zijn ambities niet. Sinds vorig jaar runt hij zijn eigen bloemenhandel Flowers on Tour en bezorgt hij mensen een vrolijke bos bloemen. Inmiddels is zijn handel uitgebreid met een webshop met verschillende tuinplanten, droogbloemen en boeketten. En dit is pas het begin, aldus de jonge ondernemer. ,,Ik wil door heel Nederland bloemen gaan bezorgen.”