Wetenschapper Jojanneke van der Toorn deed onderzoek naar draagvlak voor het diversiteits- en inclusiviteitsbeleid en weet ook precies hoe bedrijven op weg geholpen kunnen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Wetenschapper Jojanneke van der Toorn deed onderzoek naar draagvlak voor het diversiteits- en inclusiviteitsbeleid en weet ook precies hoe bedrijven op weg geholpen kunnen worden. © Dingena Mol

In deze valkuil trappen bedrijven als ze meer diversiteit willen

Niemand is hetzelfde, ook werknemers niet. Als het goed is. Want hoe diverser en inclusiever het personeelsbestand, hoe beter een bedrijf presteert. Steeds meer bedrijven willen daarom meer diversiteit en inclusiviteit in hun organisatie. Maar het ook daadwerkelijk voor elkaar krijgen is vaak een heel ander verhaal.

  1. Op zoek naar meer werkgeluk? ‘De tijd was nog nooit zo rijp’, zegt werkgelukdeskundige Marlies Jellema uit Zwolle
    PREMIUM

    Op zoek naar meer werkgeluk? ‘De tijd was nog nooit zo rijp’, zegt werkgeluk­des­kun­di­ge Marlies Jellema uit Zwolle

    Zo werkgelukkig zijn we met zijn allen nog lang niet. Een kwart zou het liefst ‘iets anders’ gaan doen. Een op de zes heeft burn-outklachten. Personeelskrapte helpt niet mee om het roer om te gooien. Nou ja, je kunt ook zeggen dat de tijd nog nooit zo rijp was, zegt de Zwolse werkgelukdeskundige Marlies Jellema. ,,Zet werkgeluk op 1. Begin daar mee.”