Als je thuiswerkt, mogen bazen in Portugal je niet meer berichten of bellen na werktijd. Dan krijgen ze een boete.
Volledig scherm
Als je thuiswerkt, mogen bazen in Portugal je niet meer berichten of bellen na werktijd. Dan krijgen ze een boete. © Shutterstock / Chaay Tee

In Portugal mogen bazen geen contact meer opnemen met hun werknemers na werktijd

Bazen in Portugal mogen hun werknemers niet meer zomaar bellen of mailen buiten werktijd. Dat gedrag wordt vanaf nu als illegaal bestempeld.

3 reacties

 • HA Klomp

  2 maanden geleden
  Vul jij je thuiswerkdag zó, Joost van Zutphen?? Dat zou ik hier toch niet al te hard ventileren. Je weet nooit of je baas meeleest, en in datvgeval heb je binnenkort denk ik tijd genoeg voor telefoons, browsen, online shoppen, bellen, roken, zaken rondom de kids regelen.
 • Timo Cleton

  2 maanden geleden
  Blijkbaar kunnen werknemers tegenwoordig niet meer zelf bepalen of ze de telefoon opnemen of niet als de werkgever buiten werktijd belt. Lijkt me niet zo moeilijk maar anderen hebben er dus een wet voor nodig
 • Joost Van Zutphen

  2 maanden geleden
  Hier lijkt het er op dat je tijdens werk al geen contact op mag nemen met je werknemers. Telefoons, browsen, online shoppen, bellen, roken, zaken rondom de kids regelen.. ..de halve werkdag lijkt op te gaan aan privé zaken. Dan mag het omgekeerde ook wel eens een keer. Veel geld vangen voor die beperkte inspanningen, is ook onzin. Zodra het één kan, moet het ander ook kunnen.