Foto ter illustratie. Een installateur plaatst zonnepanelen op het dak van een woonhuis. Vooral voor technische beroepen als installateur en monteur blijft de vraag naar personeel groot.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Een installateur plaatst zonnepanelen op het dak van een woonhuis. Vooral voor technische beroepen als installateur en monteur blijft de vraag naar personeel groot. © ANP REMKO DE WAAL

Is de ergste krapte op de arbeidsmarkt nu voorbij?

Sinds de zomer van 2020 leek er geen einde te komen aan het toenemende aantal vacatures. Het aantal werkenden steeg naar bijna 9,6 miljoen. Dit kwartaal is het aantal openstaande vacatures voor het eerst weer gedaald. Een teken dat het tij is gekeerd?

1 reactie

 • Marianne Klaasen

  2 maanden geleden
  Werkgevers willen alleen jong en vooral goedkoop personeel. Er zijn genoeg werkloze ouderen, die heel graag willen werken, maar absoluut niet de kans krijgen. Dit vanwege het vooroordeel van veel werkgevers, dat ze vaker ziek zijn, niet flexibel zijn en ga zo maar door. Ervaring en kennis telt niet meer blijkbaar. Maar, jongeren willen helemaal niet in bepaalde sectoren werken en gaan, zodra zij een beter betaalde baan kunnen krijgen, weer weg, wat ik heel goed snap.
 1. Mae (23) haalde hbo-diploma ondanks alle negatieve adviezen van leraren: ‘Ik was te lief voor de havo’
  6

  Mae (23) haalde hbo-diploma ondanks alle negatieve adviezen van leraren: ‘Ik was te lief voor de havo’

  De 23-jarige Mae kreeg op de basisschool te horen dat ze te lief was voor de havo en werd naar de mavo gestuurd. Zelfs na het behalen van haar havo-diploma bleef die uitspraak haar nog lang achtervolgen. Inmiddels heeft ze een hbo-diploma in de pocket en runt ze haar eigen bedrijf. ,,Ik ben uiteindelijk dankbaar hoe dit allemaal is gelopen, want ik heb er één heel belangrijke les van geleerd: laat nooit iemand jouw zwakke punten bepalen.”