Foto ter illustratie. Kroketten en snacks in bedrijfskantine.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Kroketten en snacks in bedrijfskantine. © Hollandse Hoogte / ANP

‘Je wilde toch afvallen? Dan geen kroket voor jou bij de werklunch’

Steeds meer bedrijven zetten in op meer gezondheid op de werkvloer. Vitaliteitsprogramma’s moeten werknemers aan het sporten krijgen en meer groente laten eten tijdens de lunch. Maar mag een baas zich eigenlijk wel bemoeien met de gezondheid van zijn personeel?

5 reacties

 • Harm Platz Platz

  2 weken geleden
  De FNV roept wel moord en brand als er wat meer gewerkt moet worden omdat dit niet gezond zou zijn maar ongezond eten mag blijkbaar wel. Het is wetenschappelijk aangetoond dat mensen met overgewicht vaker medische klachten hebben, volgens de FNV is dat niet zo.
 • Ronald Wintjens

  2 weken geleden
  Beste Puschaner en Evert, jullie hebben mijn inziens volkomen gelijk!
 • Frederique Hijink

  2 weken geleden
  Als er elke dag kroketten voor je neus liggen in de lunchpauze, wordt het moeilijk om die steeds te laten liggen. Dat is voor mij tenminste zo. Een gezonder aanbod in een kantine vind ik geen betutteling, maar bijna noodzakelijke bescherming.
 • evert koekkoek

  2 weken geleden
  Beste Puschaner, ik zou dat pasje waar u het over heeft gewoon koppelen aan de QR-code waar half Nederland inmiddels mee rond loopt. Kan de snackbar makkelijk controleren of je wel een vette hap mag en of men je wel binnen mag laten. Goed idee?
 • S. Puschaner

  2 weken geleden
  BInnenkort krijgen alle nederlanders een pasje of ze wel of niet een" vette hap" mogen Alles wordt straks beslist voor ons, met dank aan dat rommelige en onbetrouwbare één kant opkijken de kabinet