Willemijn Lijnse in de voortent van haar caravan en aan het werk op haar Mac.
Volledig scherm
PREMIUM
Willemijn Lijnse in de voortent van haar caravan en aan het werk op haar Mac. © Johan vd Heijden

Leven als een digitale nomade in ‘retrokantoor’ op wielen

Willemijn Lijnse (36) verblijft van april tot en met oktober in haar caravan op Minicamping Rustenpolder in Vrouwenpolder. Haar eigen huis in hartje Middelburg verhuurt ze intussen aan toeristen. Zo leeft ze als een digitale nomade in eigen streek.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Ze verkocht huis en spullen, werkt nu op Mallorca, maar het lukt Kim (39) nog niet om te sparen
  digital nomads

  Ze verkocht huis en spullen, werkt nu op Mallorca, maar het lukt Kim (39) nog niet om te sparen

  Werken vanaf een tropisch eiland, met laptop én cocktail voor de grijp: nu we dankzij corona steeds meer locatie-onafhankelijk werken, zet de trend van leven als een ‘digitale nomade’ stevig door. Maar is het echt zo idyllisch als het ons, op een regenovergoten dag in Nederland, lijkt? Hoe pakken digital nomads het aan? En hoe regelen zij het financieel? Deze week: Kim Nijmeijer (39), die na het overlijden van haar moeder de biezen pakte en permanent reist.