Een van Maarten Kippersluis zijn vakmensen aan het werk.
Volledig scherm
Een van Maarten Kippersluis zijn vakmensen aan het werk. © Privé foto

Maartens ode aan vakmensen krijgt duizenden likes op LinkedIn: ‘Mbo lijkt soms niet meer genoeg’

Vakmensen worden nog steeds te weinig gewaardeerd, vindt ondernemer Maarten Kippersluis (33) uit Zeewolde. Als eigenaar van Gras van de Buren werkt hij dagelijks met mensen die naadloos stukken kunstgras aan elkaar lijmen. Werk waar veel ervaring en expertise voor nodig is, maar dat nog niet altijd op waarde wordt geschat. Op LinkedIn komt de ondernemer op voor vakmensen en werken met je handen.

1 reactie

 • Harold de Vreden

  1 maand geleden
  Helemaal mee eens, werken met je handen wordt al jaren lang onder gewaardeerd. De jongelui moesten allemaal maar door leren van hun ouders en je ziet nu dat er een hoog tekort is aan allerlei vakmensen. Wordt misschien weer eens tijd dat er weer eens een ouderwetse technische school wordt opgestart waar de jongelui een echt vak kunnen leren en ook voldoende aandacht krijgen tijdens hun onderwijs.
 1. Geen werkervaring, geen baan: afgestudeerde Daphne (25) uit frustratie over vacature-eis in rake post
  9

  Geen werkerva­ring, geen baan: afgestu­deer­de Daphne (25) uit frustratie over vacature-eis in rake post

  Met haar diploma net op zak en het volste vertrouwen in de arbeidsmarkt begon Daphne Drenth (25) in april aan haar zoektocht naar een eerste baan. Maar dat bleek – ondanks de grote hoeveelheid openstaande vacatures – vies tegen te vallen. De reden? Vrijwel elke werkgever in haar branche vraagt om minimaal twee jaar werkervaring. Op LinkedIn uit Daphne haar frustratie, maar die post krijgt een bijzondere twist.