Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Martine wil niet terug naar kantoor: ‘Pre-lockdown was ik mentaal uitgeput na een werkdag’

Martine Keulen (32) voelt zich op haar werk een vreemde eend in de bijt. Ze is non-stop bang dat er over haar wordt geoordeeld. De lockdown was voor haar dan ook geen ramp. En nu moet ze weer: terug naar de tl-lampen, koffieautomaat en collega’s. ‘Ik moet er niet aan denken.’

2 reacties

 • Yvonne Veld

  3 maanden geleden
  M. Blom: Kun je het ook zo zien dat het juist goed is dat iemand werkt en haar eigen geld verdient i.p.v. thuis te zitten en de hand op te houden? Het is de maatschappij van tegenwoordig die idd. over alles en iedereen een (voor)oordeel en mening heeft en dat vooral ook ten allen tijde aan iedereen moet laten weten. Er zijn mensen die dat niet prettig vinden, die daar aan onderdoor kunnen gaan. Is dat normaal?
 • M.G. Blom

  3 maanden geleden
  De werkgever bepaalt in principe wie waar welk werk moet doen. Dat is volgens mij altijd zo geweest. Als dat niet naar wens is van de werknemer, had hij/zij/het - en weet ik wat voor smaken er tegenwoordig nog meer zijn - moeten besluiten níet bij die werkgever in dienst te gaan.
 1. Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.