Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Meer burn-outs door massaal thuiswerken: ‘Leek eerst nog zo’n mooie oplossing’

Thuiswerken trekt een zware wissel op werkenden. Het aantal mensen dat uitvalt door een burn-out of andere psychische klachten groeit flink. Dat blijkt onder meer uit gegevens van verzekeraar ASR en cijfers van salarisverwerker ADP.

4 reacties

 • M.G. Blom

  2 jaar geleden
  Wees blij dat u er géén last van hebt, meneer Hartog. Ik ben zo'n waanzinnige die kapot gegaan is aan het thuiswerken. U hebt geen idee blijkbaar wat het is om overspannen te zijn of een burn-out te hebben. Wees blij met uzelf en uw vaardigheid anderen die het al moeilijk genoeg hebben een trap na te geven.
 • Bernhard Muts

  2 jaar geleden
  Ik vind het heerlijk, dat thuiswerken. Als je maar genoeg tijd neemt om te ontspannen. Om 5 uur de laptop uit en er niet meer aankomen!
 • Marjolein .

  2 jaar geleden
  @Henk Hartog makkelijk roepen vanaf de zijlijn. Ik heb er wel degelijk last van dat ik al meer dan een jaar hele dagen in mijn appartementje zit te werken. Wat denk je hoe het is als je hele dagen in je eentje zit zonder mensen om je heen? En er geen verschil meer is tussen werk en weekend? Hele dagen in dezelfde omgeving? Geloof me, dan ga je je eenzaam en opgesloten voelen!! En ik ben zeker dankbaar voor mijn vaste baan, maar dat betekent niet dat het thuiswerken je niet kan nekken!
 • henk hartog

  2 jaar geleden
  Beetje waanzin is dit, knijp in hé handen dat je een vaste baan heeft, duizenden andere mensen zoeken al maanden of weken naar een baan.... Burnout, ppfff
 1. Carrièreswitch door corona: ‘Misschien wel engste stap die ik ooit heb genomen’
  PREMIUM

  Carrières­witch door corona: ‘Misschien wel engste stap die ik ooit heb genomen’

  Verplicht thuiswerken, weinig sociaal contact en verder niet zoveel te doen: de coronacrisis bracht veel werkenden meer gelegenheid dan ooit om eens echt stil te staan bij hun toekomst op de arbeidsmarkt. Is dit het carrièrepad waar ik de rest van mijn leven op wil blijven, vroegen ook Tanja Veldhuizen, Hidde Groen en Agnes Hensen zich af. Zij vonden in coronatijd inspiratie om het roer volledig om te gooien.