Paul Baan is oprichter van Klassewerkplek, een organisatie die erop is gericht om werkgeluk in het onderwijs terug te brengen. In zijn vrije tijd traint hij de jeugd van Montfoort SV’19.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Baan is oprichter van Klassewerkplek, een organisatie die erop is gericht om werkgeluk in het onderwijs terug te brengen. In zijn vrije tijd traint hij de jeugd van Montfoort SV’19. © Marnix Schmidt

Meer salaris? Nee, dit is volgens Paul (die al na 1 jaar stopte) dé oplossing voor lerarentekort

Paul Baan stond een jaar voor de klas, maar verliet daarna gedesillusioneerd het onderwijs. Toch denkt juist hij de oplossing voor het lerarentekort te weten. Een terugkeer in de sector sluit hij zelfs niet meer uit. 

2 reacties

 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Paul Baan en Nico van de Kamp hebben helemaal gelijk. Bemoeizucht van de overheid en het onmogelijke van leerkrachten verwachten. Invoeren van Passend Onderwijs en tegelijkertijd € 300.000.000,00 bezuinigen. Geef de vakvrouw en vakman in het onderwijs weer de ruimte om hun werk te doen.
 • Nico van de Kamp

  1 jaar geleden
  Lijkt mij volledig terecht wat hier opgemerkt wordt. Wanneer er weer een mediahype is komt het steevast in een talkshow en eind van het liedje is "dit moet op de scholen behandeld worden". Maar de scholen zijn er voor wat '=' teken betekent, wat VT is etc. Ik heb zo vaak gedacht heeft het onderwijzend personeel hier allemaal tijd voor? En is hij of zij ook psycholoog? Veel van deze zaken moeten achter de voordeur recht getrokken mi. Nu er geld is kleinere cq. klassen, geeft kinderen meer rust!
 1. Basisschooldirecteur Stefan zette Paula (24) direct voor de klas, zonder ervaring of de juiste papieren
  PREMIUM

  Basis­school­di­rec­teur Stefan zette Paula (24) direct voor de klas, zonder ervaring of de juiste papieren

  Hij kampte met een lerarentekort, zij zocht werk. Eén probleem: ze is niet opgeleid als leraar. Toch zette basisschooldirecteur Stefan van der Worm de 24-jarige Paula Dijkshoorn direct voor de klas. Inclusief salaris. De aanpak werkt: Paula heeft besloten zich te laten omscholen. Met grote dank aan een oud-vmbo-docent die nog veel meer ‘buitenstaanders’ voor de klas wist te krijgen.