Getty Images/Maskot
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Maskot

Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?

Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen.

6 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Als je mensen wilt verleiden dan doe je dat met secundaire arbeidsvoorwaarden en sneller in elkaar overlopende loonschalen,geld is alweer vele jaren de belangrijkste motivatie,betaal de vakantie voor je medewerkers
 • Willeke Mooi

  1 maand geleden
  Door vermoeidheid kan je minder secuur worden als je lange dagen werkt, als je met machines werkt bijvoorbeeld kan dat ongelukken opleveren.
 • M.M. Bonder

  2 maanden geleden
  Ik zou het helemaal niets vinden. 8 uren werken op een dag plus reistijd en pauzes is werkelijk lang zat. Liever maximaal 7 uren werken.
 • M.C. Fels

  2 maanden geleden
  Geen goed idee. Ik heb het gedaan en vond het niks. Je gaat erg lange dagen maken, savonds komt er niets meer uit je handen. En je moet meer dagen overbruggen dat je niet op de zaak bent; dat kost ook energie. Meer dingen zullen ook echt 'af' moeten zijn als je je kantoor verlaat. Want morgen ben je er niet. Op vrije dagen wil je dingen doen. Dus al met al wordt je drukker Voor je collega's is het niet fijn, want je bent er minder.
 • J. Nieland

  2 maanden geleden
  Het is niet voor iedereen weggelegd om dat vol te kunnen houden. Juist in de zorgsector is het soms fysiek te zwaar. De uitdaging zal dan ook veelal in het roosteren van diensten zitten.