Student Melle, geeft onbevoegd les op praktijkonderwijsschool De Einder.
Volledig scherm
PREMIUM
Student Melle, geeft onbevoegd les op praktijkonderwijsschool De Einder. © Frank Jansen

Melle (26) wil lesgeven én is academicus, maar pabo’s weigeren hem: ‘Er is toch een lerarentekort?’

Met het nijpende lerarentekort grijpen pabo’s íedereen aan die leraar wil worden. Toch? Fout. Melle Sturing (26) is jong, heeft een universitair diploma en staat al (onbevoegd) voor de klas in het praktijkonderwijs. Hij lijkt de perfecte docent. Eén probleem: hij wordt niet aangenomen op Haagse pabo’s. Zonder dat lerarendiploma zal hij moeten stoppen met het werk dat hem zó ligt.

15 reacties

 • o van zonneveld

  1 maand geleden
  hij kan gewoon les geven alleen dan moet hij wel opnieuw de vwo voor volwassen doen voor een diploma zodat hij met dit diploma wel toegelaten word tot elke pabo in Nederland voor voltijd. als hij dan beide diploma's in bezit heeft dan kan hij inderdaad zich aanmelden bij een pabo na keuze, want de pabo kun je alleen doen met havo of vwo diploma. daarnaast als hij wilt werken op een school dient hij ook een vog in bezit te hebben.
 • Kato Nooren

  2 maanden geleden
  Als deze jongen voor de klas wil staan met een pabo diploma, kan hij met zijn universitaire opleiding gewoon een verkorte deeltijd opleiding volgen van twee tot tweeëneenhalf jaar. Net zo lang vaak als het zij-instroomtraject. Dan loop je wel een dag stage in het basisonderwijs zodat je kennis en ervaring opdoet in heel het basisonderwijs, dus en de kleuters en de bovenbouwgroepen etc. Hij wil gewoon snel en makkelijk een vrijbriefje halen om op zijn mbo te kunnen blijven werken.
 • Anne Lie

  2 maanden geleden
  De pabo is voor basisonderwijs , praktijkonderwijs is middelbaar. Los daarvan heel raar ben benieuwd naar de reden van die PABO. Veel PABO's hebben n deeltijd opleiding misschien is dat te combineren met het werk. En is dat wel n optie.
 • PMH Fijn

  2 maanden geleden
  Typische Nederlandse bureaucratie evenals vasthouden aan een CV bij solliciteren. Ipv kijken en testen wat men kan gaat men liever voor de tekst op het CV, daardoor lopen mensen weg bij functies die juist zeer geschikt hadden kunnen zijn.
 • S.A. Hoffstädt

  2 maanden geleden
  Hoe verzinnen ze het bij die PABO! Ze zijn niet eens in staat onderwijzers af te leveren die kunnen rekenen en spellen, laat staan dat ze die basisvakken zo goed beheersen dat ze het aan leerlingen uit kunnen leggen....