Foto ter illustratie, persoon komt niet in het artikel voor. Voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering gelden vaak extra voorwaarden voor zwangerschapsverlof, bijvoorbeeld dat iemand al minstens een jaar of twee jaar verzekerd moet zijn.
Volledig scherm
Foto ter illustratie, persoon komt niet in het artikel voor. Voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering gelden vaak extra voorwaarden voor zwangerschapsverlof, bijvoorbeeld dat iemand al minstens een jaar of twee jaar verzekerd moet zijn. © Shutterstock

Ondernemer Babette werd ‘te vroeg’ zwanger, grijpt naast duizenden euro’s verzekeringsgeld

Babette (31) is ondernemer met een kinderwens. Ze sloot een arbeidsongeschiktheidsverzekering af om haar zwangerschapsverlof te vergoeden, maar nu blijkt ze zwanger en tóch onverzekerd. Hoe zit het eigenlijk met zwangerschapsverlof voor zzp’ers?

 1. Veertig procent vrouwen op werkvloer benadeeld door zwangerschap

  Veertig procent vrouwen op werkvloer benadeeld door zwanger­schap

  Vier op de tien vrouwen wordt op de arbeidsmarkt nog steeds benadeeld vanwege een zwangerschap of een pasgeboren kind. Dat meldt het College voor de Rechten van de Mens in een onderzoek naar zwangerschapsdiscriminatie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Ten opzichte van eerdere onderzoeken is er niets veranderd, zegt het mensenrechteninstituut. Daarmee is zwangerschapsdiscriminatie een ‘onverminderd groot probleem gebleven’.
 1. Afspraak of vergadering inplannen? Zo doe je dat slim
  Video

  Afspraak of vergade­ring inplannen? Zo doe je dat slim

  23 februari
 2. Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk
  Video

  Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk

  16 februari