Foto ter illustratie. Veel vrouwen hebben nog nooit aan een carrière in de techniek gedacht, terwijl zij met hun vaardigheden zeer geschikte kandidaten zouden zijn.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Veel vrouwen hebben nog nooit aan een carrière in de techniek gedacht, terwijl zij met hun vaardigheden zeer geschikte kandidaten zouden zijn. © Shutterstock

Ook de níet zo ideale kandidaat is welkom bij dit techniekbedrijf

Goed technisch personeel wordt steeds schaarser. Installatiebedrijf SPIE – 4500 werknemers groot - gooit het over een andere boeg om vacatures in te vullen. Het bedrijf richt zich op groepen werknemers die je niet zo snel in de techniek zou verwachten, zoals vrouwen. ‘Kijk niet naar wat kandidaten níet kunnen, maar naar wat ze wél te bieden hebben.’

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Martin van De Wasstraat heeft zes tips voor wie personeel zoekt: ‘Bij mij staan ze in de rij’
  PREMIUM
  VIDEO
  3

  Martin van De Wasstraat heeft zes tips voor wie personeel zoekt: ‘Bij mij staan ze in de rij’

  Deventer werkgever Martin Kniest is zijn persoonlijke kruistocht begonnen. De man achter de populaire documentaire De Wasstraat heeft eindelijk een podium om mensen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ aan de bak te helpen. ,,Wat nou, geen mensen te vinden voor de baan die je in de aanbieding hebt? Je moet in een andere vijver vissen. En ja, dat is mijn vijver. Maar bij mij staan ze toch wel in de rij.”