Oproep aan werkenden om meer uren te draaien: ‘Gaat niet gelijk om 40-urige werkweek’

Met videoOndernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN komen met een opvallende oproep aan werkenden: ga meer uren werken. Hiermee hopen ze de nijpende personeelstekorten terug te dringen.

8 reacties

 • linda kuil-kruidhof

  3 maanden geleden
  Ha!I wish.....ben al blij dat ik mijn baan kan uitvoeren, dan wel part-time. Sinds vorig jaar diagnose Parkinson. Natuurlijk is meer uren werken welkom maar mijn lichaam werkt niet altijd mee
 • jan stienstra

  3 maanden geleden
  Voor veel parttimers geldt: meer werken betekent minder toeslagen en dat betekent aan het eind van de maand ondanks meer inkomen toch minder geld op de bank. Eerst zorgen dat meer werken meer oplevert dan je aan toeslagen inlevert en de mensen(vaak jongeren) gaan vanzelf meer werken.
 • K van Venen

  3 maanden geleden
  H.Hudepohl. Vroeger kwam je als man thuis waar het eten klaar stond, het huis opgeruimd, boodschappen binnen en de was aan de lijn. Dan is 60 uur werken haalbaar (maar niet nodig). Nu tweeverdieners en dan nog lastig rondkomen en in weekend alle 'huis klussen' nog doen.
 • H. Hudepohl

  3 maanden geleden
  Wat is er mis mee om langer te werken. Werkgever moet er wel voor zorgen dat medewerkers met plezier kunnen werken. Heb zelf tot aan mijn 65ste altijd werkweken gehad van 50 tot 60 uur per week en soms nog langer. Op mijn 68ste door een van mijn oude werkgevers gevraagd voor 2 dagen per week terug te komen. Het werden echter 4 dagen per week én met veel plezier. Op mijn 70ste 'noodgedwongen' gestopt vanwege belofte aan mijn vrouw.
 • K van Venen

  3 maanden geleden
  Waarom moeten werkenden meer uren maken. Heb ook een leven... Pluis iedereen die geniet van een uitkering maar uit. Zitten er zat tussen die genoeg kunnen (maar niet willen) werken.