Ruim 2 miljoen mensen kunnen stroom mails en berichten niet aan

Een steeds grotere bron van werkstress is de groeiende hoeveelheid informatie die dagelijks op ons af komt. Met die oneindige stroom berichten en nieuwtjes is het lastig om nog aan het eigenlijke werk toe te komen. Hoe blijf je de informatietsunami de baas?

 1. Man in duikpak helpt werknemers efficiënter werken

  Man in duikpak helpt werknemers efficiën­ter werken

  Je werknemers zitten nietsvermoedend hun werk te doen als er ineens een man in duikpak binnenkomt. Hij klapt zijn laptopje open, begint zijn werk te doen. Verbaasde blikken, vragen of elke vorm van afleiding deren hem niet. Daarna komt er een surfer binnen, vrolijk Hawaii-overhemd aan, surfplank in de hand. Hij is ontspannen en wel te porren voor een praatje. Time management-expert Tim Christiaens bedacht het principe ‘Dive at Work’ om werknemers een lesje efficiënt werken te leren.
 2. Sjan en Wilbert zijn zelfslachtende slager: ‘Slachten moet je met verstand van zaken doen’
  iemand moet het doen

  Sjan en Wilbert zijn zelfslach­ten­de slager: ‘Slachten moet je met verstand van zaken doen’

  Werk kan niet altijd leuk zijn, maar waarom kiezen mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? In deze reeks vertellen Nederlanders met zo’n baan over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: Sjan Timmermans (57) en Wilbert den Ouden (51) runnen samen slagerij Timmermans, een van de weinige zelfslachtende slagers die ons land nog kent.