In het Boskoopse Polenhotel deelt Tomasz Olesz een appartement voor vier mensen alleen met zijn moeder. Zijn slaapkamer is ook 'kantoor'.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Boskoopse Polenhotel deelt Tomasz Olesz een appartement voor vier mensen alleen met zijn moeder. Zijn slaapkamer is ook 'kantoor'. © Josh Walet

Waarom wil ‘niemand’ Poolse arbeiders als buur? ‘We werken, eten en slapen. Hoeveel last heb je van ons?’

buffelen in onze bvHun handjes zijn hard nodig, maar waar en hoe laten we arbeidsmigranten wonen? Wat willen en missen ze zelf?  En waarom wil ‘niemand’ ze als buur? 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. 
Kleineren en belachelijk maken: medewerkers durven nauwelijks voor zichzelf op te komen tegenover nare baas
  PREMIUM

  Kleineren en belache­lijk maken: medewer­kers durven nauwelijks voor zichzelf op te komen tegenover nare baas

  Een ondergeschikte consequent negeren of kleineren, belachelijk maken in het bijzijn van anderen, iedere dag een woede-uitbarsting. Iedereen kent wel zo’n nare baas op de werkvloer. Slachtoffers komen maar moeilijk op voor zichzelf. Zij stuiten op obstakels om van zo’n chef af te komen. Gebrek aan maatschappelijk bewustzijn over zo’n destructieve baas, maar ook wetgeving, spelen hier een grote rol in.