Marianne van Triet, directeur van Holland Warmte uit Numansdorp, wil langdurig werklozen opleiden tot duurzame cv-ketel installateur. Hun hulp is nodig om de enorme vraag aan te kunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marianne van Triet, directeur van Holland Warmte uit Numansdorp, wil langdurig werklozen opleiden tot duurzame cv-ketel installateur. Hun hulp is nodig om de enorme vraag aan te kunnen. © Jeffrey Groeneweg

Werkloos, maar zin in een baan? Holland Warmte uit Numansdorp leidt je graag op tot cv-ketelspecialist

De telefoon rinkelt er nog net niet van de haak. Maar zeker is dat de vraag naar duurzame verwarmingsinstallaties groter is dan wat Holland Warmte aan kan. Hun veertig eigen cv-ketel monteurs werken zich drie slagen in de rondte. ,,Maar al hadden het er zestig geweest, dan nóg moesten er klanten op een wachtlijst worden geplaatst", aldus directeur Marianne van Triet, die nu ook een beroep doet op het UWV Hoeksche Waard. ,,Waarom leiden we langdurig werklozen niet op om een bijdrage te leveren aan een aardgasvrij Nederland?”  

 1. Toen jongetje (7) overleed, kocht Bertus schild en zwaard voor bij de kist: ‘Hij moest als ridder begraven worden’
  PREMIUM
  Zicht op de dood

  Toen jongetje (7) overleed, kocht Bertus schild en zwaard voor bij de kist: ‘Hij moest als ridder begraven worden’

  Alles wat met de dood te maken heeft, is zijn werk geweest. Bertus Kostwinder uit Gouda (66) weet niet hoe hij zijn werk in één woord moet vatten. Hij werkte als beheerder van het mortuarium en als obductie-assistent, was docent op de politieschool en begeleidt nog altijd uitvaarten.
  Vinkeveen, Waddinxveen, Bergambacht, Montfoort, Zevenhuizen, Oudewater, Gouda, Leimuiden, Nieuwkoop, Bodegraven, Alphen aan den Rijn, Woerden