Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Tim Douglas via Pexels

Werkplezier hard nodig in horeca: ‘Niet fijn als chagrijnige 16-jarige de koffie brengt’

Mensen enthousiast krijgen om (weer) in de horeca te komen werken is nog niet zo makkelijk. Dat laten de nog steeds grote personeelstekorten wel zien. De hoge werkdruk neemt behoorlijk wat werkplezier weg. Maar meer plezier is juist nodig om de sector aantrekkelijker te maken, zeggen experts.

2 reacties

  • Jos Bingen

    2 jaar geleden
    ik heb zelf 42 jaar in de horeca gewerkt maar als horeca nederlan zn ogen niet open doet gaat er nog meer geschoold personeel lopen en gaan ze nog meer met studenten werken die het verschil tussen een tournedos en een karbonade niet zien 2 van mijn zonen hebben ook 15 jaar in de horeca gewerkt Zijn er uit gestapt en verdienen nu een eerlijk loon ik zelf heb het geluk gehad dat ik de laatste 33 jaar een hele goede werkgever heb gehad Maar die zijn in de horca op 1 hand te tellen
  • Robbert Scholten

    2 jaar geleden
    Eentonig werken,bv alleen afwassen of bladen sjouwen,weinig support en beroerde betaling behalve je fooien, weinig uitzicht op carrière en je weet waarom de horeca een vakantiebaan is