Maarten de Rooij.
Volledig scherm
Maarten de Rooij. © Rianne Veldman, LifeView Fotografie

Willen werkgevers wel écht weten hoe het met ons gaat? ‘Interesse tonen moet geen trucje zijn’

Leidinggevenden zouden vaker moeten vragen hoe het gaat met hun medewerkers. Dat kan leiden tot minder verzuim, meent verzekeraar Nationale-Nederlanden. Ruim de helft van de Nederlanders heeft nu niet het idee dat de vraag vanuit oprechte interesse wordt gesteld, blijkt uit onderzoek. Terwijl we allemaal gezien en gehoord willen worden. Vooral werkgevers lijken niet te weten hoe ze zo’n gesprek het beste kunnen aanpakken. 

2 reacties

  • R. Krikke

    1 maand geleden
    Werkgevers zijn helemaal niet bezig om je Te vragen hoe het met je gaat, vooral leiding gevende niet, die zijn alleen met zich zelf bezig, Helaas heb ik dit mee gemaakt, maar Heb ook leuke werkgevers gehad hoor.
  • J.H. Klaasen

    1 maand geleden
    Werkgevers willen helemaal niet weten hoe het werkelijk met hun personeel gaat. Stel dat zo'n werknemer zegt, dat het niet zo goed gaat. Dan ben je als werkgever ook nog verplicht om hieraan wat te doen als tenminste het werk de oorzaak is. Bovendien zullen veel werknemers zeggen dat het goed gaat uit angst hun baan te verliezen. Als je als werknemer zegt dat je het werk niet aan kunt, zegt de werkgever al snel dat je dan misschien maar elders moet gaan solliciteren. Marianne Klaasen