Maarten de Rooij.
Volledig scherm
Maarten de Rooij. © Rianne Veldman, LifeView Fotografie

Willen werkgevers wel écht weten hoe het met ons gaat? ‘Interesse tonen moet geen trucje zijn’

Leidinggevenden zouden vaker moeten vragen hoe het gaat met hun medewerkers. Dat kan leiden tot minder verzuim, meent verzekeraar Nationale-Nederlanden. Ruim de helft van de Nederlanders heeft nu niet het idee dat de vraag vanuit oprechte interesse wordt gesteld, blijkt uit onderzoek. Terwijl we allemaal gezien en gehoord willen worden. Vooral werkgevers lijken niet te weten hoe ze zo’n gesprek het beste kunnen aanpakken. 

2 reacties

 • R. Krikke

  1 jaar geleden
  Werkgevers zijn helemaal niet bezig om je Te vragen hoe het met je gaat, vooral leiding gevende niet, die zijn alleen met zich zelf bezig, Helaas heb ik dit mee gemaakt, maar Heb ook leuke werkgevers gehad hoor.
 • Marianne Klaasen

  1 jaar geleden
  Werkgevers willen helemaal niet weten hoe het werkelijk met hun personeel gaat. Stel dat zo'n werknemer zegt, dat het niet zo goed gaat. Dan ben je als werkgever ook nog verplicht om hieraan wat te doen als tenminste het werk de oorzaak is. Bovendien zullen veel werknemers zeggen dat het goed gaat uit angst hun baan te verliezen. Als je als werknemer zegt dat je het werk niet aan kunt, zegt de werkgever al snel dat je dan misschien maar elders moet gaan solliciteren. Marianne Klaasen
 1. Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.