Zorginstellingen hebben in de zomermaanden handen tekort. Met ludieke acties hopen ze jongeren te verleiden tot een vakantiebaantje in de zorg.
Volledig scherm
Zorginstellingen hebben in de zomermaanden handen tekort. Met ludieke acties hopen ze jongeren te verleiden tot een vakantiebaantje in de zorg. © Shutterstock

Zorginstellingen lokken vakantiekrachten met ludieke acties

Oranje campers, ‘all-inclusive vakantiebanen’ en hippe slogans. Zo vlak voor de zomervakantie gebruiken zorginstellingen al hun creativiteit om vakantiekrachten te werven. Hoewel het personeelstekort in de zorg langzaam afneemt, vergt het ieder jaar weer enorm veel inspanning om voldoende personeel voor de zomermaanden te vinden.

 1. Crematiedrama raakt ontslagen medewerker: 'Hij vindt het echt verschrikkelijk'
  UPDATE

  Crematie­dra­ma raakt ontslagen medewerker: 'Hij vindt het echt verschrik­ke­lijk'

  Een ervaren medewerker van uitvaartorganisatie Yarden die in januari per ongeluk een verkeerd lichaam cremeerde, kan voorlopig fluiten naar zijn salaris. De ovenist stapte naar de rechter om zijn ontslag aan te vechten, maar die wees zijn verzoek af omdat er meer onderzoek nodig is. Hierdoor krijgt de man geen brutosalaris van in totaal 4666 euro uitbetaald. Wel moet hij 747 euro aan proceskosten betalen.
 1. Afspraak of vergadering inplannen? Zo doe je dat slim
  Video

  Afspraak of vergade­ring inplannen? Zo doe je dat slim

  23 februari
 2. Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk
  Video

  Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk

  16 februari