Volledig scherm
PREMIUM
© AD Fotobewerking

Deze vijf jonge onderzoekers willen de wereld verbeteren

Vijf veelbelovende wetenschappers strijden komende week om de titel Wetenschapstalent 2019. Wie zijn deze jonge onderzoekers?

Hoofdredacteur Jim Jansen van New Scientist, het populairwetenschappelijk tijdschrift dat de eretitel in het leven heeft geroepen, is enthousiast over de vijf finalisten. De kandidaten, door een jury en publiek gekozen uit vijftig inzendingen, zijn aangedragen door universiteiten en kennisinstituten. ,,Deze vijf vertegenwoordigen vanwege hun relatief jonge leeftijd de toekomst van de wetenschap. En hun onderzoek helpt ook de wereld van morgen vorm te geven.’’

  1. Giechelen en vreugdesprongetjes: ratten zijn volgens onderzoek dol op verstoppertje spelen

    Giechelen en vreugde­spron­ge­tjes: ratten zijn volgens onderzoek dol op verstopper­tje spelen

    Met ratten kun je goed verstoppertje spelen. De knaagdieren zijn experts in het vinden van creatieve schuilplekjes én hebben er zichtbaar plezier in. Dat suggereert althans een Duits onderzoek. Het bewijs? Ze maken vrolijke vreugdesprongetjes en giechelen piepend tijdens een potje verstoppertje. De wetenschappers registreerden het gedrag van de diertjes en publiceerden de bevindingen in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Science.