Even uitpuffen op een bankje in Brussel. Als onze lichaamstemperatuur warmer wordt dan 40 graden, kan het ook voor onze hersenen gevaarlijk worden.
Volledig scherm
Even uitpuffen op een bankje in Brussel. Als onze lichaamstemperatuur warmer wordt dan 40 graden, kan het ook voor onze hersenen gevaarlijk worden. © Photo News

Er bestaan 27 verschillende manieren om te sterven tijdens een hittegolf

Er zijn meer hittedoden dan vroeger, dat staat vast. En onderzoekers zeggen dat het de komende jaren nog erger wordt. In Hawaï kwamen wetenschappers bovendien tot de vaststelling dat er 27 manieren zijn om te sterven aan een hittegolf.

 1. Psychisch leed achter psoriasis: ‘Moeilijk te accepteren dat huidprobleem chronisch kan zijn’
  PREMIUM
  Zomeruniversiteit

  Psychisch leed achter psoriasis: ‘Moeilijk te accepteren dat huidpro­bleem chronisch kan zijn’

  De knapste koppen vertellen deze zomer over ontwikkelingen in hun vakgebied. Vandaag: Tom Hillary over de soms verwoestende impact van huidziektes op iemands leven. De dermatoloog is gespecialiseerd in psoriasis, een chronische, schilferende aandoening. Hij kan inmiddels mensen heel goed helpen, maar de frustratie blijft. ,,Het is moeilijk te accepteren dat een huidprobleem chronisch kan zijn.”
 2. Felle komeet scheert ‘rakelings’ langs de aarde: ‘Absurd maar ongevaarlijk’

  Felle komeet scheert ‘rakelings’ langs de aarde: ‘Absurd maar ongevaar­lijk’

  Astronomen kijken reikhalzend uit naar de komst van een extreem heldere komeet die de komende weken met name ‘s nachts en bij onbewolkt weer goed te zien zal zijn boven het noordelijk halfrond. De eind december ontdekte komeet met de wetenschappelijke naam C/2019 Y4 (Atlas) is de afgelopen tijd steeds feller geworden en heeft volgens de jongste berekeningen een gigantische verlichte atmosfeer half zo groot als onze zon.