Een camera op één van de zonnepanelen van Orion maakte deze foto van de maan op 1 december, dag 16 van de missie, terwijl het ruimteschip zich voorbereidde op het verlaten van zijn baan om de maan.
Volledig scherm
Een camera op één van de zonnepanelen van Orion maakte deze foto van de maan op 1 december, dag 16 van de missie, terwijl het ruimteschip zich voorbereidde op het verlaten van zijn baan om de maan. © Nasa

Ruimteschip Orion begonnen aan vlucht terug van maan naar aarde

Het nieuwe Amerikaanse ruimteschip Orion, dat bezig is aan een proefvlucht naar de maan, is op weg terug naar de aarde. In de nacht van donderdag op vrijdag verliet hij zoals gepland zijn omloopbaan. Het vaartuig is gebouwd om over enkele jaren voor het eerst sinds 1972 weer mensen naar de maan en terug te brengen.

  1. Haalt jouw kind ineens alleen maar hoge cijfers? Misschien heeft-ie wel KI ontdekt...
    PREMIUM
    5

    Haalt jouw kind ineens alleen maar hoge cijfers? Misschien heeft-ie wel KI ontdekt...

    Het lijkt een ver-van-mijn-bedshow, Kunstmatige Intelligentie (KI). Maar dat is het al lang niet meer. KI rukt op en raakt iedereen. Scholier en weinig tijd? KI schrijft een opstel voor je. Vrachtwagenmonteur? KI voorspelt storingen aan machines. Wie moet het eerst hulp krijgen in het ziekenhuis? KI herkent op scans de dringendste patiënten en voert operaties uit. Wat kan en mag KI eigenlijk (nog) niet?