Marokko viert de 1-0 van Hakim Ziyech.
Volledig scherm
Marokko viert de 1-0 van Hakim Ziyech. © AP
Canada CAN
1
EINDE
2
Marokko MAR
 • 40' Goal Nayef Aguerd
 • Hakim Ziyech Goal 4'
 • Youssef En-Nesyri Goal 23'

Marokko plaatst zich voor het eerst in 36 jaar voor achtste finales WK

Marokko heeft zich voor het eerst in 36 jaar geplaatst voor de achtste finales van het WK. Mede dankzij Hakim Ziyech rekenden de Leeuwen van de Atlas af met Canada, waardoor groepswinst zelfs een feit is. Knokkend trok Marokko na rust de zege over de streep: 1-2. België bleef tegen Kroatië steken op 0-0 en is uitgeschakeld.

 1. Internationale media roemen Kroatië, Marokko én ‘kapitein’ Luka Modric: ‘Hopelijk zijn last dance pas op EK 2024'

  Internatio­na­le media roemen Kroatië, Marokko én ‘kapitein’ Luka Modric: ‘Hopelijk zijn last dance pas op EK 2024'

  Met een 2-1 zege op Marokko pakte Kroatië voor het tweede WK op een rij een medaille. Voor Luka Modric een fraaie afsluiter van zijn laatste mondiale eindtoernooi, iets wat ook in de internationale media niet onopgemerkt bleef. Er was dan ook volop lof voor de Real Madrid-speler, net als voor het Kroatische team, supertalent Josko Gvardiol én Marokko, dat ‘historisch’ heeft gepresteerd.
 2. WK Voetbalpodcast | ‘Deze WK-finale was voetbal op z'n allermooist’

  WK Voetbalpod­cast | ‘Deze WK-finale was voetbal op z'n aller­mooist’

  Lionel Messi heeft eindelijk zijn wereldtitel. De Argentijn en Kylian Mbappé maakten de finale samen tot een geweldig schouwspel. Daarnaast een evaluatie van Oranje en het hele WK in Qatar. Een toernooi dat in de voorbereiding vooral ging over mensenrechten, OneLove-armbanden en geld. Etienne Verhoeff bespreekt het in de laatste WK Voetbalpodcast met Sjoerd Mossou en Mikos Gouka, die bij de WK-finale in het Lusail Stadion waren.