De overhandiging van de ‘Golden Glove’ als beste doelman van het WK aan Emiliano Martínez verliep niet helemaal volgens plan.
Volledig scherm
De overhandiging van de ‘Golden Glove’ als beste doelman van het WK aan Emiliano Martínez verliep niet helemaal volgens plan. © AP

Penaltyheld Martínez baart opzien met obsceen gebaar en vraagt moment stilte voor Kylian Mbappé

Met videoEmiliano Martínez ontpopte zich tijdens het WK als penaltyheld, maar ook buiten de wedstrijden om wist de keeper van Argentinië zich te onderscheiden. Toen hij na de finale werd beloond met de ‘Golden Glove’ als beste keeper van het toernooi, besloot hij dat op een wel heel opmerkelijke manier te vieren.

  1. WK Voetbalpodcast | ‘Deze WK-finale was voetbal op z'n allermooist’

    WK Voetbalpod­cast | ‘Deze WK-finale was voetbal op z'n aller­mooist’

    Lionel Messi heeft eindelijk zijn wereldtitel. De Argentijn en Kylian Mbappé maakten de finale samen tot een geweldig schouwspel. Daarnaast een evaluatie van Oranje en het hele WK in Qatar. Een toernooi dat in de voorbereiding vooral ging over mensenrechten, OneLove-armbanden en geld. Etienne Verhoeff bespreekt het in de laatste WK Voetbalpodcast met Sjoerd Mossou en Mikos Gouka, die bij de WK-finale in het Lusail Stadion waren.