Nederland NED
3
EINDE
1
Verenigde Staten VS
 • 10' Goal Memphis Depay
 • 45'+1' Goal Daley Blind
 • 81' Goal Denzel Dumfries
 • Haji Wright Goal 76'

Uitblinkers Denzel Dumfries en Daley Blind leiden Oranje ten koste van VS naar kwartfinales WK

met VideoCounterend speelde het Nederlands elftal zich naar de laatste acht van de wereld zaterdagavond, resulterend in een moeizame, maar verdiende zege op de Verenigde Staten: 3-1. Zonder goed te spelen werd de kracht van dit Oranje voor het eerst echt zichtbaar, met dank aan de vleugelbacks.

 1. Internationale media lyrisch over Lionel Messi: ‘De beste speler ooit, sorry Diego’

  Internatio­na­le media lyrisch over Lionel Messi: ‘De beste speler ooit, sorry Diego’

  Aan de hand van een uitblinkende Lionel Messi veroverde Argentinië gisteravond de wereldtitel, door Frankrijk na een sensationeel duel en een strafschoppenserie te verslaan. Buitenlandse media waren diep onder de indruk van de nieuwe wereldkampioen en de 35-jarige superster. ‘De voet van God’ en ‘De grootste ooit’ pronken op buitenlandse covers, die Messi meteen maar kronen tot beste voetballer aller tijden. In Argentinië zelf doet de wereldtitel zelfs de ‘bloederige inflatie’ even naar de achtergrond verdwijnen.
 2. WK Voetbalpodcast | ‘Deze WK-finale was voetbal op z'n allermooist’

  WK Voetbalpod­cast | ‘Deze WK-finale was voetbal op z'n aller­mooist’

  Lionel Messi heeft eindelijk zijn wereldtitel. De Argentijn en Kylian Mbappé maakten de finale samen tot een geweldig schouwspel. Daarnaast een evaluatie van Oranje en het hele WK in Qatar. Een toernooi dat in de voorbereiding vooral ging over mensenrechten, OneLove-armbanden en geld. Etienne Verhoeff bespreekt het in de laatste WK Voetbalpodcast met Sjoerd Mossou en Mikos Gouka, die bij de WK-finale in het Lusail Stadion waren.