Lionel Messi, in een traditioneel gewaad, loopt met de wereldbeker naar zijn ploeggenoten. Links FIFA-baas Gianni Infantino en emir Tamim bin Hamad al-Thani.
Volledig scherm
PREMIUM
Lionel Messi, in een traditioneel gewaad, loopt met de wereldbeker naar zijn ploeggenoten. Links FIFA-baas Gianni Infantino en emir Tamim bin Hamad al-Thani. © AFP

Wat de erfenis van ‘Qatar’ zou moeten opleveren, is vooral de garantie dat het nooit meer gebeurt

Het WK in Qatar eindigde met een meeslepende Messi-finale, na vier weken voetballen en twaalf jaar van controverse. Sjoerd Mossou verbaasde zich een toernooi lang over het meest krankzinnige sportevenement ooit. Maar wat heeft dit WK in breder perspectief gekost – en nog complexer wellicht: wat was het eigenlijk waard?

  1. ‘Hoe je een van de meest historische foto’s ooit kunt verpesten’: emir drapeert Messi in Qatarees gewaad
    17

    ‘Hoe je een van de meest histori­sche foto’s ooit kunt verpesten’: emir drapeert Messi in Qatarees gewaad

    Opvallend moment gisteren tijdens de uitreiking van de Wereldbeker. Lionel Messi kreeg op het podium van de emir een traditioneel Qatarees gewaad aan, vlak voor hij de trofee de lucht in zou houden. Qatar en de FIFA oogsten bij analisten en fans op sociale media bakken kritiek voor de actie. ,,Je pakt een heel groot moment af van de speler", vond de Duitse ex-voetballer Bastian Schweinsteiger.