Memphis Depay in actie tegen Qatar. Rechts: Paolo Rossi op het WK van 1982.
Volledig scherm
PREMIUM
Memphis Depay in actie tegen Qatar. Rechts: Paolo Rossi op het WK van 1982. © AP/Action Images

Wordt Memphis Depay straks de Paolo Rossi van Oranje? Zwakke poulefase zegt in de regel weinig

Het chagrijn over Oranje groeit in het land, na drie moeizame wedstrijden in de groepsfase op het WK. Maar wat zeggen pouleduels doorgaans over het verloop van een eindtoernooi? Vrijwel niets, zo leert het verleden. Wat werkelijk het verschil maakt? Details. Altijd weer details.

  1. WK voetbal 2022 | Zo werd Argentinië wereldkampioen

    WK voetbal 2022 | Zo werd Argentinië wereldkam­pi­oen

    Argentinië heeft voor de derde keer de wereldtitel voetbal gewonnen. De ploeg nam na een zinderende finale in Qatar met een gelijke stand na de reguliere speeltijd (2-2) en de verlenging (3-3) de strafschoppen beter dan titelverdediger Frankrijk. Kylian Mbappé scoorde driemaal voor de Fransen. Lionel Messi maakte twee doelpunten voor Argentinië. De sterspelers van beide ploegen waren ook succesvol in de strafschoppenserie. De Argentijnen benutten alle strafschoppen. Kingsley Coman en Aurélien Tchouaméni misten voor de Fransen.
  2. WK Voetbalpodcast | ‘Deze WK-finale was voetbal op z'n allermooist’

    WK Voetbalpod­cast | ‘Deze WK-finale was voetbal op z'n aller­mooist’

    Lionel Messi heeft eindelijk zijn wereldtitel. De Argentijn en Kylian Mbappé maakten de finale samen tot een geweldig schouwspel. Daarnaast een evaluatie van Oranje en het hele WK in Qatar. Een toernooi dat in de voorbereiding vooral ging over mensenrechten, OneLove-armbanden en geld. Etienne Verhoeff bespreekt het in de laatste WK Voetbalpodcast met Sjoerd Mossou en Mikos Gouka, die bij de WK-finale in het Lusail Stadion waren.