Volledig scherm
Vivianne Miedema. Inzet: als jeugdspeelster met Robin van Persie. © Soccrates/BSR

De liefde tussen de topscorers

BlogVerslaggevers Tim Reedijk en Daniël Dwarswaard volgen de voetbalsters van Oranje tijdens het WK in Frankrijk. Dagelijks schrijven ze een blog over wat hen opvalt en bezig houdt. Vandaag: de liefde van de topscorers van Oranje.

Door Daniël Dwarswaard

René Miedema, de vader van, zit tijdens de wedstrijden van zijn dochter op de tribune als een prototype Nederlands elftal-supporter. Met een Oranjeleeuw op zijn hoofd dus. Moeders Miedema Carolien vindt dat ook mooi. Ze volgen hun dochter overal. Vroeger in huize Miedema was het kijken naar Oranje ook al een happening. ,,Met een Oranje-shirt op de bank en dan de volgende dag niet naar school’’, vertelde Miedema eerder dit toernooi over haar eigen Oranjebeleving. Plus een ontboezeming. ,,Na de verloren WK-finale tegen Spanje in 2010 heb ik gehuild. Heel hard.’’

Bekijk hieronder naar La Panenka

Ze had een shirtje met de naam van Wesley Sneijder achterop. Maar veel vaker had ze haar shirt aan met Van Persie achterop. Niet zo gek ook als die hard Feyenoord-fan.

Volledig scherm
Robin van Persie en Vivianne Miedema © Privé.

De nuchtere Drentse verliest haar relativeringsvermogen als het om Van Persie gaat. Ze vindt hem simpelweg geweldig. Daarom is het ook zo mooi dat juist die twee nu dezelfde titel dragen. Die van topscorer aller tijden van Oranje. 

Collega Sjoerd Mossou vroeg Van Persie of hij naar aanleiding daarvan wat zou willen zeggen. Natuurlijk, geen punt. Van Persie koos zijn woorden zoals we hem de laatste tijd hebben leren kennen. Uiterst enthousiast, zoals hij in zijn laatste jaar als profvoetballer bij Feyenoord ook alles schitterend vond. Is het daardoor minder waard? Ik denk van niet. 

Luister hieronder naar de laatste WK-podcast

Volledig scherm
Robin van Persie en Vivianne Miedema. © Pim Ras Fotografie

Hier sprak een topvoetballer die gecharmeerd is van een andere topvoetballer. De één genietend van zijn pensioen, de ander met nog een complete carrière voor zich. Miedema staat nu op zestig doelpunten in Oranje. Haar eerste doel is om de honderd te halen. Het zou mij niet verbazen als ze de komende jaren uitgroeit tot de beste voetbalster van de wereld. Ze wordt nog elk jaar een beetje beter. Van Persie zal het met een glimlach volgen.
Van Persie en Miedema, een goed stel.