Volledig scherm
© BSR Agency
1
EINDE
0
  • Stina Blackstenius 55'

Zweden verrast en stuurt outsider Canada naar huis

Canada was de favoriet, maar het is Zweden dat zich heeft geplaatst voor de kwartfinale van het WK voor vrouwen. Een goal van Stina Blackstenius was genoeg voor de zege: 1-0.

De eerste helft in Parijs was het bekijken nauwelijks waard, maar tien minuten na de pauze werd de ban gebroken. Canada verspeelde de bal, waarna Kosovare Asllani een heerlijke pass verstuurde. Blackstenius was er vervolgens net op tijd bij om met het allereerste schot op doel van de hele wedstrijd de 1-0 (via een Canadees voetje) binnen te prikken.

De Canadezen, die tweede werden in de poule van Nederland, leken niet lang nodig te hebben om zich terug te knokken. Desiree Scott schoot de bal van héél dichtbij tegen de arm van Asllani, maar na het bekijken van de beelden vond de scheidsrechter dat genoeg voor een strafschop. Vanaf elf meter faalde Janine Beckie echter, haar poging werd fraai gestopt door de Zweedse keeper Hevdig Lindahl.

In een hectische slotfase bleef het uiteindelijk bij 1-0, waardoor Canada verrassend genoeg al naar huis moet. De speelsters van bondscoach Peter Gerhardsson spelen in de kwartfinale tegen Duitsland.