ThinkStock
Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

Afval goed scheiden doe je zo: ‘Dat alles uiteindelijk op één hoop belandt, is een fabel’

met tipsKarton, flessen, etensresten en kleding, we scheiden ons afval zo goed mogelijk. Maar we zijn ook best slordig. En soms weten we het niet. Wat hoort nu waar?

11 reacties

  • Adri Stevens

    3 maanden geleden
    @Bonder Spijker op de kop van de Gemeente!! Zou de Gemeente sieren wanneer zij die stickers ter beschikking stellen samen met eventueel een uitgebreide folder waarop dit nogmaals wordt aangegeven.
  • M.M. Bonder

    3 maanden geleden
    Om zelf afval scheiden nog makkelijker te maken, zou het handig zijn als er een duidelijke sticker op de containers zit, waarop staat wat in die container mag. Het is namelijk niet altijd duidelijk.
  • Adri Stevens

    3 maanden geleden
    @Reginald Grunder. Lees de gehele alinea en dan zul je misschien begrijpen wat er bedoeld wordt. Snap je het dan nog niet dan adviseer ik je om je bij de Rova aan te melden als vrijwilliger als er weer eens zo'n rioolpomp vast zit.
  • Hj Baas

    3 maanden geleden
    In Amsterdam word het afval op de band gescheiden dat is beter dan al de bakken , want er word nooit gekeken wat je er in doet
  • Hsiua Minu

    3 maanden geleden
    Over PMD recyclen zijn geen eenduidige cijfers. Vandaar de vraagtekens bij de cijfers op deze pagina. De meeste plastics zijn los van elkaar recyclebaar. Maar in verpakkingen zijn plastics meestal gemixt en versmolten met elkaar. Er wordt geclaimed dat we in Nederland minder dan 50 procent van het plastic verpakkingsmateriaal recyclen dat op de markt komt. In de Europese Unie ligt het recyclingpercentage nog lager.
  1. Tea en buren zijn radeloos door huurwoningen vol met schimmel: ‘We worden bijna uitgelachen, zo voelt het’
    PREMIUM

    Tea en buren zijn radeloos door huurwonin­gen vol met schimmel: ‘We worden bijna uitgela­chen, zo voelt het’

    Schimmels, vochtplekken, een muffe lucht in huis. Een hoestje dat maar niet over gaat. Tea Basch-Van Seters (54) en haar buren zijn ten einde raad. Een bouwfout zorgde voor grote lekkages in hun huurwoningen, met grote schade aan vloerbedekking, meubels én muren. Maar voor een goede oplossing geeft de woningcorporatie al een jaar niet thuis. ,,Ze laten je gewoon voelen alsof je niets waard bent.”
    Sliedrecht