De eerste van 15 tiny houses op het terrein achter de Poolsestraat in Sprang-Capelle. Is die te groot, of valt het wel mee?
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste van 15 tiny houses op het terrein achter de Poolsestraat in Sprang-Capelle. Is die te groot, of valt het wel mee? © Roel van der Aa

Buurt schrikt van eerste ‘mini-woning’ in Sprang-Capelle: ‘Is dit een tiny house of een tiny villa?’

Het verzet tegen een wijkje met tiny houses in het Brabantse Sprang-Capelle laait weer op. Nu de eerste ‘mini-woning’ er staat, roeren omwonenden zich. De woning is in hun ogen te groot. ,,Dit is geen tiny house, maar een tiny villa.”

1 reactie

 • R. Veldhuis

  1 jaar geleden
  Voor een th vowlen de maten groot, maar het aantal artikelen dat over verzet gaat van omwonenden vind ik wel erg. Het is alsof niemand meer ergens mag wonen van de omwonenden, want die zitten toch al goed.
 1. Met deze maatregelen gaat je energiegebruik in huis fors naar beneden
  PREMIUM
  vijf vragen
  3

  Met deze maatrege­len gaat je energiege­bruik in huis fors naar beneden

  Daling van de gasprijs op komst? Daar merkt de gemiddelde Nederlander nog helemaal níets van. Nog altijd betalen huishoudens met een nieuw contract honderden euro’s per maand extra voor energie. Besparen is dus belangrijker dan ooit, zeker nu de temperaturen weer dalen. Maar hoe breng je zelf je verbruik in huis fors omlaag? En wat moet je doen als je tóch in financiële problemen komt door de hoge kosten? Vijf vragen en antwoorden.